top of page
Търсене

Дигитално компетентни на 55+?Абсолютно задължително!

Да живееш по-дълго е едно от най-големите постижения през последните десетилетия, както Интернет и технологиите, които отдавна са част от ежедневието ни. Станахме свидетели на това как пандемията от COVID-19 промени правилата, работата и живота на хората от всички възрасти. В резултат, дигитализацията обхвана всички аспекти на съществуването ни. Цифровите технологии триумфират в работата, банкирането и пазаруването, доминират в социалното взаимодействие, преподаване и учене.Тези промени направиха по-видими възможностите, предлагани от технологиите, но и ни напомниха за предизвикателствата, които носят - цифрово изключване, водещо до повишена зависимост, социална изолация и самота, особено за по-възрастното поколение.


Възрастните хора са сред най-уязвимите. Днес за тях рискът от по-голяма дигитална изолация е най-висок. Макар и на пръв поглед да не изглежда така, статистиките сочат, че само 8% от хората между 65 и 74 години имат повече от основни дигитални умения. А сериозен процент от работещите 55+ трябва да се приспособят към работа от разстояние.


И въпреки че все по-голям брой възрастни хора присъстват онлайн, много от тях все още не знаят как да използват онлайн услугите за основни свои нужди или пък просто, за да останат социално свързани.


Затова, ние, от Фондация Идеин развитие, решихме да подкрепим хората над 55 год. в усилията им да придобият жизненоважни дигитални компетенции и да станат по-жизнеустойчиви в доминираната от дигиталните технологии действителност.


Как ще го направим?


Ще създадем и проведем обучения за основни дигитални компетенции за достъп до онлайн услуги и комуникация, за работа в онлайн среда и за постигане на баланс между работата и живота при работа от разстояние.


Ще работим в партньорство с нашия технологичен партньор от Нидерландия IJSFontein, заедно с когото ще направим обученията увлекателни и мотивиращи, с елементи на игра.


А за да разберете какво предстои, следвайте ни на https://www.facebook.com/ideindevelopment 


С нетърпение започваме проект TEAM - Сътрудничество в Академия за успяващи възрастни, съфинасиран отпрограма Еразъм+.


А защо да не станете част от нашето приключение?


Очаквайте скоро и www.55plus.bg!


Отказ от отговорност

Финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA.1 преглеждане0 коментара

Последни публикации

Виж всички

24 вдъхновяващи медитации за деца и родители преди Коледа

🎄🌟 Открийте магията на спокойствието с нашия Детски Коледен календар за медитация! 🧘‍♀️🎁 Всеки ден е приказка за успокоение и вълшебство, специално създадена за децата ви! 🌈💫 Разкрийте с тях въл

コメント


bottom of page